Sekalainen seurakunta, 27.1.2017


img_7317

Dwarf Miners

img_7318

Värikkäät kaivoskääpiöt

Tässä taas viimeisimmän viikon satoa Maalaushaasteen osalta. Ensi alkuun neljä kaivoskääpiötä kääpiöarmeijaani. Näiden tulokkaiden myötä ryhmän koko on 9, kunhan joskus saan komentoryhmän maalattua, niin saan sopivan 12 vahvuisen yksikön pelikentälle.

Nämä jatkavat triadi-väriteemaa, jonka kaivoskääpiöille aloitin Marrasmaalauksen aikaan. Nyt yhdistelin sinistä, punaista ja keltaista siten, että vaikka kääpiöt olisivat samasta muotista, niin värityksen puolesta olisivat identtiset, joskin kuitenkin mukavasti yhtenevät. Mukavan näköinen porukka näistä tuli, olen ihan tyytyväinen.

Seuraavat kaksi taistelijaa ovatkin sitten hyppäys ihan muualle, eli pari militian jäsentä Espanjan sisällissodan ajalta republikaanien riveistä. Ne ovat niitä kavereita, joilla ainoa univormuun viittaava oli sininen haalari, jos sitäkään. Onnistuin kuitenkin rajoitetulla värimäärällä pitämään nämä kaksi kaveria samanhenkisinä, vaikka vaatetuksessa onkin pientä eroa.

Näille tein taas silmät Ushbati Bonella valkoisen sijaan ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Täytyy jatkossakin muistaa tehdä näin, niin ei tarvitse murehtia valkoisista mulkosilmistä.

img_7320

Empress Miniatures Spanish Civil War Republican Militia

img_7321

Espanjan sisällisodan militiaa

Nämä ovat siis niitä Empress Miniaturesin figuja, jotka tuossa jokin aika sitten tilasin. Oikein mukavia maalattavia, ei ylimääräistä (tarkoituksellista tai tarkoittamatonta) ryönää figuissa, mutta mukavasti yksityiskohtia. Näiden kahden lisäksi maalasin kolmannenkin osallistumismaksuksi Maalaushaasteeseen, mutta se pääsee julkisuuteen sitten vasta myöhemmin. Nämä realistisen oloiset figut ovat ihan toista maata maalata kuin GW:n jättipäiset ja -kätiset pökkelöt, jotka uivat kalloissa, ketjuissa ja muissa yksityiskohdissa – valmista tulee melko nopeasti, vaikka näidenkin kanssa tein aika lailla huolellista työtä normaaliin tasooni verrattuna.

Yksi huomionarvoisa seikka näissä figuissa on alusta. Nuo figut tulevat tuollaisen pienen metallialustan kanssa, joka on siis kiinteä. Liimasin nämä prikoille, jotta pysyvät paremin pystyssä ja niin edelleen. Lähdin testaamaan uutta tekniikka, eli GW:n texture-maaleja. Tai siis yhtä. Tuo kyseinen maali kutistuu kuivuessaan ja luo siten halkeamia ja rakoja. Haittapuolena on se, että alusta tarvinnee sitä ennen maalata sopivalla värillä, ettei sitten valkoinen paista sieltä läpi. Tökötin kuivumisen jälkeen väripesu ja kuivaharjaus, jonka jälkeen alusta on valmis. Melko näppärää ja toimivaa. Täytyy seuraaviin alustoihin vaan laittaa tavaraa paksummin tai tasoittaa muutoin alustojen reunat, jotta tulee parempaa jälkeä. Värien kanssa pitää myös vähän leikkiä, mutta toistaiseksi vaikuttaa lupaavalta.

img_7327

Lord Aquila, Chaos Lord

Lord Aquila

Lord Aquila

Viimeisenä Lord Aquila vuodelta 1986, joka pääsi Chaos Lordiksi Slaves to Darkness -armeijaani. Alusta valmistui parahultaisesti tämän viikon matsia varten, viime viikolla mentiin vielä tilapäisellä alustalla. Värit ovat samoja kuin muillakin kaaossotureillani, punaista metallia ja mustaa. Aseen varsi ruskealla ja kypärän kotkakoriste kullalla, jota hieman kirkkaammalla metallilla harjasin. Tuli aika lailla erinäköistä kuin aiemmista kultakypäristäni.

Samoin kuin kaaossoturien kanssa, niin en ole kovin tyytyväinen kuitenkaan tuohon metallinpunaiseen väriin, haluaisin jotain tummempaa, mutta eipä nyt ole tarjolla. Lisäksi kun noita on jo yli 30 maaleissa, niin ei jaksaisi lähteä muuttamaan. Eikä tuo pelikentällä ihan noin vaaleanpunaiselta näytä, mutta ei kyllä miltään Khornen suosimalta verenpunaiseltakaan.

Mutta joo, yksinkertainen maalaus oli tämäkin, jatkoa kaaossotureille seuraa, sillä seuraava peli olisi kooltaan jo 1000 pistettä ja viimeinen ottelu 2000 pistettä. 1000 alkaa olla melkein kasassa, mutta 2000 onkin sitten tiukempi paikka. Katsotaan mitä saan valmiiksi. Huomenna koitan kirjoitella tämän viikon ottelusta pienehkön raportin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.