Toinen ottelu vastavirtaan, 28.1.2017


Tässä kohtaa ei vielä kaikki ollut menetetty

Tässä kohtaa ei vielä kaikki ollut menetetty

Kuten eilen lupailin, niin tässä pientä raporttia Age of Sigmar -liigan toisesta ottelusta. Pelin koko oli sama 500 kuin ensimmäiselläkin kerralla, joten pidin voittavan joukkueeni samana. Skenaario ja vastustaja muuttuivat, nyt tuli vastaan Skaven-poppoo ja tehtävä, jossa piti pyrkiä valtaamaan neljä kentän kulmissa olevaa kohdetta. Skaveneilla oli parikymmentä klaanirottaa, joku pappi ja iso syöpäläispomo.

Omalla puoliskollani oli keskellä kukkula, jonka molemmille puolille sijoitin joukkoni. Aloitus meni vastustajalle, joka varovasti tuli eteenpäin ja heitti muutaman loitsun, mutta ei vahinkoa. Itse juoksin täyttä vauhtia eteenpäin, koska mulla ei ollut ampujia eikä taikuutta. Ensimmäisen vuoron jälkeen näytti hyvältä, rynnäkköetäisyydellä oltiin mukavasti. Yllä oleva kuva on tästä tilanteesta. Toiselle kierrokselle sain kaipaamani aloituksen, vastustaja ei tätä aloittajan arpomista muistanutkaan, joten manaili hiukan liikkeitään. Sitten alkoi tapahtua, oikealla laidalla ollut kaaossoturijoukkoni tyhmäili maastokappaleen vieressä (ykkösen heittämällä yksikkö ei tee mitään). Tämä romutti suunnitelmani syöpäläislordin haastamisesta, mutta aikaahan vielä oli. Kaaoslordini Lord Aquila sen sijaan ryntäsi onnistuneesti klaanilaisten kimppuun ja komensi toisen kaaossoturiporukan avukseen. Rynnäkköön tuplaykköset ja soturit jäivät katselemaan, kun komentaja jäi ensin rottien ympäröimäksi ja lopulta lyömäksi. Kolme ykköstä ratkaisevan tärkeisiin paikkoihin pysäytti hyökkäykseni täysin vuorolla kaksi ja antoi vastustajalle mahdollisuuden napostella yksikköni yksi kerrallaan. Kolmannelle vuorolla rotat saivat aloituksen ja kaaossoturini saivat klaanirotat kimppuunsa. Muukin Skaven-porukka liikkui siihen suuntaan, jolloin koko armeija taisteli kolmasosaa mun armeijaani vastaan.

Loppuhetket

Loppuhetket

Kovin kauaa ei yksikkö luonnollisesti kestänyt. Sillä aikaa toinen kaaossoturiporukkani siirtyi kauemmaksi typerästä metsästä ja ryhmittäytyi puolustusasemiin kohdemerkin ympärille. Sitten aloitus tuli taas minulle, kun olisin toivonut sen menevän vastustajalle, ja vastustajan liikkuvan joukkojani kohti. Jäin paikoilleni. Vastustaja lähestyi. Seuraavalla kierroksella aloitin taas ja nyt rynnäkkö sekä pappiin että lordiin oli mahdollinen. Yksi kaaossotureista uhrattiin läheiselle kalliolle ja loput lähtivät rynnäkköön. Sain kuin sainkin riittävän paljon nopista ja onnistuin pysäyttämään sekä papin että lordin, klaanirotat olivat vielä kaukana lyllertämässä. Sitten alkoi epätoivoinen taistelu, pappia sain haavoitettua, mutta lordia en. Omia sen sijaan kuoli aika reilusti viimeistään siinä kohtaa, kun rohkeus alkoi pettää. Viimeisellä vuorolla aloitus meni vastustajalle, pappi perääntyi taistelusta ja siirtyi valtaamaan neljännen kohteen. Yksinäinen kaaossoturini kesti nipun taikoja ja hännänhuitaisut, mutta joutui lopulta taipumaan. Oma armeijani tuhottiin siis kokonaan, vastustajalta sain tapettua pari kourallista rottia sekä haavoitettua pappia. Vastustaja valloitti kaikki kohdemerkit ja sai Major-voiton.

Jos ensimmäisessä pelissä kaikki meni kuin vettä vaan, niin nyt mentiin pahasti vastavirtaan. Kakkoskierroksen ykkössuma käänsi kaiken poskelleen ja vastustajalla oli tämän jälkeen melko helppo työ. Ykkösten jälkeenkään ei nopista oikein ollut apua, valtaosa tuntui epäonnistuvan, vaikka 4+ olisi riittänyt. Juttelimme jo pelin aikana, että peli olisi ollut ihan toinen, jos olisin saanut kaaossoturini lordini kaveriksi taisteluun, mutta niin ei käynyt tällä kertaa. Harmittaa toki, mutta peliin kuuluu ne nopanheitot, niin niiden kanssa on elettävä. Jatkossa tietty voisi vältellä ahkerammin sitä tyhmäilevää maastoakin, varsinkin jos on pieni armeija. Toisin sanoen nopat pyörii, mutta omilla valinnoillaan pystyy vaikuttamaan siihen, että mitä nopanheittoja sitä tarvitsee pelissä tehdä.

Ensi viikolla jää liigapeli väliin, mutta sen sijaan tiistaina pitäisi jatkaa Lord of the Rings -kampanjaa seuraavalla pelillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.