Hölmöilyä Sigmarin ajassa, 11.2.2017


img_7348

Alkuasetelma

Keskiviikkona oli neljäs liigakierros, omalta kohdaltani kuitenkin vasta kolmas, koska viime viikko jäi väliin. Tällä kertaa oli kyseessä tuhannen pisteen taistelu ja vastassa haltiaporukka. Oma porukkani oli 30 kaaossoturia lordin kanssa sekä loitsija kolmen lohikäärmeogorin kanssa. Skenaario oli ”Se meteorijuttu”, jonka nimeä en tähän hätään muista, mutta jossa kuitenkin kummankin pelaajan toisen vuoron alussa kenttäpuoliskolle tupsahtaa meteori, jonka hallinnasta saa pisteitä.

Jotenkin tässä jo muisti pätkii, sain omat joukkoni aseteltua ensin ja mielestäni siis aloitin pelin, mutta jotenkin muistelen toisin päin. Mutta niin se taisi kuitenkin mennä. Ensimmäinen vuoro on tässä skenaariossa vähän hankala varsinkin kun ei ole mitään ampuvaa. Lähdin siis suurinpiirtein kaikella eteenpäin leveässä rintamassa. Vastapuoli astui omalla vuorollaan myös hieman eteenpäin ja ampui kaikella millä voi. Eli siis kaikella mitä oli, kaikki yksiköt kun ampuivat. Toisella kierroksella meteorit sitten saapuivat, keskelle omaa kenttäpuoliskoani sekä minusta katsoen vastustajan oikealla reunalle. Kun kerran olin joukkoni hajauttanut heti alussa ja rynninyt eteenpäin, niin armeijani oli melko haavoittuvainen. Varsinkin ammunnalle. Ja varsinkin sitten, kun rynnäköt epäonnistuivat. Loitsijani tapettiin hyvin nopeasti, lohikäärmeogorit jaksoivat hetken aikaa lentävää kenraalia ja kevyttä ratsuväkeä vastaan, mutta kun lordinikin epäonnistui haavoittaa demonimiekallaan vastustajan kenraalia, niin kato alkoi nopeasti käydä. Muut yksiköt pehmensivät kaaossotureitani, jotka toki kestävät aika hyvin kuritusta, mutta eivät hilpareiden kanssa ole mitään varsinaisia tappokoneita pienissä yksiköissä.

img_7349

Taistelua meteorista

Taistelua

Taistelun viimeisiä hetkiä

Kun sitten etujoukkoni oli tuhottu, niin vastustajan kenraali lennähti meteorini viereen ja alkoi napostella kaaossotureitani. Oikean reunan joukkoni riensi apuun (ensimmäinen järkevä teko koko pelissä), mutta ei sekään ihmeisiin pystynyt. Vasemmalla laidalla kaaossoturini eivät onnistuneet päihittämään ratsuväkeä vaan saivat turpiinsa lähinnä hevosilta. Kun ne lopulta kuolivat, niin ratsuväki riensi niin ikään oman meteorini luokse jättäen vain yhden loitsijan vahtimaan omaa meteoriaan.

Omalla meteorillani tapeltiin loppupeli, mutta lopulta soturini loppuivat kesken. Tätä ennen peli oli jo selvä, en mitenkään voinut enää pisteissä saada kiinni, mutta pelattiin kuitenkin peli loppuun. 14-5 taisi olla loppulukemat ja kaikki joukkoni oli tapettu. Vastustajalla oli pari yksikköä, jotka olivat kärsineet vaurioita, mutta ei yhtään kokonaan tuhottua.

Virheitä alkoi syntyä jo heti alussa, olisi pitänyt laittaa omat yksiköt suojaisempiin paikkoihin odottelemaan meteorin putoamista varsinkin kun vastapuoli oli aika ampuvainen. Ensimmäisellä vuorolla olisi puolustusasetelmia pitänyt parannella entisestään ja vasta meteorien laskeuduttua lähteä selvään hyökkäykseen suurella joukolla. Toki pari rynnäkköä multa epäonnistui ja muutama muukin nopanheitto oli epäsuosiollinen, mutta ei niillä voittoa näin huonolla pelillä olisi saavuttanut tai ainakaan ansainnut. Nyt pelissä kävi vähän samoin kuin edellisessäkin, vastustaja sai napostella yksiköitä pala kerrallaan. Oikealla laidalla olisin voinut jättää hyökkäyksen kokonaan väliin tai ainakin käyttää yhden vuoron juoksemiseen heti aluksi epätodennäköisten rynnäköiden sijaan. Ensi viikon peli jää multa taas näillä näkymin väliin, kahden viikon päästä olisikin sitten viimeinen kierros ja pelikokona 2000 pistettä. Saa nähdä paljonko saa maaleihin…

Niin, tuo vasemman laidan laskuri on taas kellahtanut ihan väärään suuntaan. Syynä on se, että viime viikon Tampereen reissulla hankin Puolenkuun peleistä Age of Sigmar -aloituspaketin 69,90 eurolla… Fantasiapeleissähän tuo maksaa 100 euroa, josta saisi pelipäivänä 10 prosenttia alennusta, mutta oli tuo silti selvästi halvempi. Tästä voidaan päätellä, että Chaos-armeijani kallistuu jatkossa vahvasti myös Bloodbound of Khorne -suuntaan ja että Order-porukkakin jossain välissä muotoutuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.