Viikon maalaukset, 3.3.2017


img_7383

Chaos Knights

img_7382

Kaaosnihdit

img_7385

Joukon pomo, Doomknight

Tässä tämän viikon maalailut. Ensi alkuun viisi kaaosritaria, jotka jo viime viikolla kävivät pelipöydällä melkein valmiina. Näistä tuo lipunkantaja oli melkein valmis jo joskus joulukuussa, mutta päätin jättää viimeistelemättä silloin ja odottaa, että saan muut figut valmiiksi samalle tasolle, jotta yhtenäinen linja säilyy. Osasyy oli myös se, että halusin kaikki samanlaisille MDF-alustoille muovialustojen sijaan, ja niitä piti odotella.

Kilpiin en ole täysin tyytyväinen, niistä tuli jotenkin kovin suttuiset. Ne olivat paremman näköiset keskeneräisinä, kun mustan kilven olin vain metallivärillä kuivaharjannut. Nyt nuo kaipaisivat jotain korostusta metalliin, että näyttäisivät paremmilta. Kai. Musta nyrkki lipussa ja komentajan kilvessä ei myöskään täysin vakuuta, mutta mennään näillä. Ehkä joskus tulee parempaa jälkeä.

Värivalinnoiltaanhan nämä kaikki seurailevat samoja linjoja kuin mitä kaaossoturitkin, eli metallinpunaista, mustaa, vihreää ja metalliväriä. Hevosiin hain vähän eloa, pari on ruskeaa ja loput mustia. Osaan vetelin vielä punaista Glazea päälle, jotta tulisi vähän hurjemman ja demonisemman näköisiä. En tiedä oliko sekään paras veto, mutta ihan tyytyväinen näihin olen itse.

Muutenkin ihan kelpo maalausta mielestäni, tuohon vaaleanpunaiseen metallinpunaiseenkin alkaa jo vähän tottua, näissä kun on muutakin väriä kuin sitä. Tai siis, että näissä se väri ei peitä 90% niin kuin sotureissa tai 3% niin kuin ryöväreissä. Näissä se myös selvemmin erottuu panssariksi.

Kaiken kaikkiaan näitä olisi vielä voinut vähän hioa, varsinkin hevosten päitä ja muutenkin hevosten yksityiskohtia, mutta ei näihin mitään suurempia virheitä jäänyt.

img_7394

Mongoose Broos

Toinen valmistunut porukka on sitten nämä broot Gloranthasta. Vuosia sitten ostin Fantasiapelien alesta tämän laatikon, kun olivat tarjouksessa ja RuneQuest kuitenkin oli kova juttu silloin nuorempana. Roolipelitarkoitukseen ensimmäisiä figujanikin ostin, mutta silloin ei sattunut silmään tämmöisiä. Vuosia ovat olleet odottamassa maalia, mutta nyt Maalaushaasteen päätin kaivaaa nämä esiin ja pistää maaleihin.

Oikein mukava laatikko, metallifiguja ja kaikki erilaisia ja vähän erilaisin varusteinkin. Sekalaisuudesta johtuen päätin maalata joukon melko yhtenevillä väreillä, jotta näyttäisivät samalta porukalta. Taisi mennä kuitenkin vähän liioitteluksi, nyt näyttää vähän turhan keltaiselta. Olisi pitänyt muitakin värejä käyttää vähän enemmän. Turkin kanssa olisi myös voinut kikkailla vähän enemmän, mutta päätin tehokkuussyistä maalata kaikki samalla metodilla, ruskea pohja, ruskea pesu ja ihon värillä harjaus päälle. Sai mukavasti yksityiskohdat esiin, olen tyytyväinen.

img_7397

Joukon johtaja

img_7400

Keihäsosasto

img_7399

Nuijat

img_7401

Miekkailijat

Näitä figuja saa nykyään näemmä Rebel Minis -firmasta, joka lienee ostanut muotit ja muun sellaisen. Jos siis näitä haluaa lisää, niin sieltä saa. Sieltä saa ostettua myös ankka-paketin, joka mulla niin ikään odottelee maalipintaa. Gloranthassa ankat olivat mielenkiintoisia otuksia, sellaisia Aku Ankan oloisia kaksijalkaisia käpyttelijöitä, jotka elivät barbaarista elämää. Pelaajien suhteen nämä aiheuttivat ristiriitoja, jotkut eivät halunneet näitä ankkoja ollenkaan heidän maailmoihinsa, joidenkin mielestä ne olivat oleellinen osa. Itse tykkäsin niistä.

Palataan hetkeksi ankoista broihin. Broothan tunnettaisiin varmaan muissa maailmoissa petomiehinä, mutta itse en oikein tätä nimeä ymmärrä. Lampaat, vuohet, lehmät ja muut sellaiset kun eivät minusta oikein ole petoja… Jos oikein muistan mytologiasta, niin broot syntyvät ogrejen (nämä Gloranthan ogret ovat hyvinkin ihmismäisiä, heitä fiksumpia ja komeampia kaaoksen kätyreitä, eivät siis mitään Vanhan Maailman puolijättejä) ja kotieläinten parittelun seurauksena. Toisinaan toki villipedotkin joutuvat ogrejen parittelun kohteeksi, mutta lähinnä siis kuitenkin kotieläimet.

Mutta semmoista tällä kertaa. Koitan viikonlopun aikana saada kirjoiteltua raportin tiistaisesta LotR-pelistä tänne. Ensi viikolla taas lisää maalailuja ja toivottavasti myös vähän pelaamista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s