Tarkoitus


Miksi tämä blogi on olemassa?

Tarkoitus on motivoida itseäni maalaamaan hyllyihin kertyneet figuurit, ehkä jopa pelatakin vuosien tauon jälkeen. Pyrkimys näin alkuun on ainakin kerran viikossa kirjoittaa tänne jotain, toivottavasti maalausten edistymisestä, mutta luultavasti ainakin silloin tällöin selityksiä siitä, että miksi mitään ei ole tapahtunut.

Ensimmäiset figut maalasin luultavasti vuonna 1992, tai vähän sitä ennen. Joka tapauksessa muistan katselleeni 1992 olympialaisia samalla kun maalasin Blood Bowlin figuureita. Tuosta on siis reilut parikymmentä vuotta aikaa. Tarkemmin historiasta kirjoittelen joskus myöhemmin, mutta suurimmat maalausvuodet osuivat 2000-luvun alkuun, kun kavereiden kanssa pelattiin innolla Warhammer 40K:ta. Vitosedikan julkaisun myötä kiinnostus hiipui – kukaan meistä ei oikein jaksanut ostaa ja opiskella uusia sääntöjä, kun nelonenkin oli ”ihan vasta just julkaistu.” Maalasin silti silloin tällöin muutaman figun, mutta muut harrastukset ja muutokset elämässä veivät enemmän ja enemmän aikaa.

Pientä mielenkiinnon poikasta on kuitenkin viime aikoina taas kehittynyt, joten ehkä tästä jotain tulee. Pidän maalaamisesta, joten vaikken pelaamaan pääsisikään, niin toivottavasti saan maalattua nättejä figuja säilytyslaatikoihin…

Painotetaan tässä välissä, että figut voivat olla nättejä, maalausjälki välttämättä ei. Figut ovat minulle kuitenkin lähtökohtaisesti pelinappuloita eivätkä taideteoksia. Pyrkimykseni on siistihköt figut, joissa on värit oikeilla paikoillaan ja hiukan korostuksia ja varjoja luomaan illuusiota 28 milliä korkeammasta esineestä.

Sivuajatus on käyttää blogia ja sen ympärillä olevia sivuja inventaariolistoihin ja muihin vastaaviin, vaikkakin pelottaa alkaa laskemaan maalaamattomien figujen määrää…

Tietenkin, jos joku tätä lukee ja seuraa, niin tästä lienee jotain iloa muillekin. Ja kommenteista lienee iloa minulle. Mutta tarkoitus ei ole kertoa maailmalle suuria salaisuuksia tai opettaa ketään – eiköhän tämä ole enemmänkin omaksi iloksi ja terapiaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.